Pop-up ‘levende’ poppenmuseum (reportage op ATV)

Gepubliceerd door outennief op

Nieuwsgierige bezoekers van Out & Nief worden verwelkomd door honderden elektrisch aangedreven automaatpoppen.

Bekijk hier de reportage op de regionale zender ATV en hier op de website van Gazet van Antwerpen.

Bakkers, kledingwinkels, speelgoedwinkels en andere winkeliers plaatsen de bewegende decorstukken in hun etalage, maar ook horeca-uitbaters zijn geïnteresseerd. De poppen zijn erg decoratief en kunnen ook verjaardags- en huwelijksfeesten opvrolijken, net als sportevenementen en andere festiviteiten. Een groot deel is van het wereldvermaarde Duitse kwaliteitsmerk Steiff. “Met de originele labels in de oren”, weet zaakvoerder Gerry Van Laer.

De ‘levende poppen’ kunnen ook gehuurd worden. “Voor de feestdagen zijn er 40 exemplaren voor Halloween, 22 sinterklazen, 6 zwarte pieten, 18 kerstmannen, vier rendieren, enkele sneeuwmannen en 26 paashazen.”

Er zijn ook 22 beren, 17 clowns, 7 kabouters en vier apen, waarvan drie swingende orang-oetangs, drie pinguïns, drie ooievaars, eenden, een leeuw, allerlei boerderijdieren en tekenfilmfiguren en meer dan honderd wisselstukken, voornamelijk hoofden en kledij. Daarnaast zijn er paspoppen en veertien etalagefiguren die een ambacht uitoefenen: een vissende eskimo, houthakker, kapitein, slager, ruitenwisser, een pater die de klokken luidt en een beer die kokkerelt.

Out & Nief heeft de poppen overgenomen van Johan en Hilde Van Gelder-Criel van Motion Planet. Zij verzamelden, verhuurden en onderhielden ze de voorbije decennia, maar door de jaren heen is hun hoofdactiviteit voornamelijk naar standenbouw en tentoonstellingen geëvolueerd. Door de snelle groei kwam het accent steeds minder op de verhuur te liggen en werd de zoektocht gestart naar een nieuwe eigenaar. Bij Out & Nief krijgen de bewegende figuren nu een tweede leven.

Meer info? Stuur een mailtje naar poppen@outennief.be

   

Bezoek de winkel in de Antwerpsesteenweg 59 in Broechem (Ranst), tussen sporthal Het Loo en AVEVE.

 

Een vraag of opmerking? Stuur ons een bericht:

Categorieën: verkoop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *